Akcja "Winter in Town - styczeń 2004" zakończyła się!

W dniach od 19 do 30 stycznia w gościnnych pomieszczeniach Szkoły Języka Angielskiego International House Bydgoszcz, które są jednocześnie siedzibą Fundacji Polsko-Brytyjskiej, odbywały się zajęcia w ramach akcji Winter in Town. Współorganizatorem jest Polska Akcja Humanitarna i English Speaking Union.

W zajęciach wzięły udział dzieci i młodzież z Domu Pomocy Społecznej Promień Życia - wsród nich również osoby niepełnosprawne. Bezpłatne zajęcia odbywały się podczas ferii zimowych: 19.01. do 30.01. codziennie w godzinach od 9.00 do 13.00 Tematyka zajęć związana była z kulturą brytyjska i z językiem angielskim. Zajęcia były prowadzone przez lektorów języka angielskiego, native speakerów ze Szkoły Języka Angielskiego International House, woluntariuszy - członków English Speaking Union oraz wychowawców DPS Promień Życia. Akcja spotkała się z dużym zainteresowaniem mediów, którye zasłużyły na podziękowanie za rzetelne i życzliwe infomowanie opinii publicznej o naszych działaniach.

Program zajęć składał się z bloków tematycznych:

• Tradycje i pory roku
  • Muzyka
  • Film
  • Moda
  • Gry
  • Podróże
  • Przestrzeń kosmiczna
  • Natura
  • Sport.

O sukcesie akcji świadczczy zadowolenie jej uczestników - w ostatni dzień dzieci i młodzież przygotowały sympatyczną uroczystość dla organizatorów - dyplomy, pamiątki i podziękowania (było standing owation!) jakie otrzymaliśmy sa dowodem na to, że warto organizować takie imprezy. A więc spotykamy się za rok!

Quiz - tu trzeba wykazać się prawdziwą wiedzą.

Czasami trzeba było usiąść w ławce...

Pokaz mody - świetna okazja do poznania najnowszych trendów i wymiany poglądów.

Organizatorzy

Współpraca